Jag fick Leila Lindholms bok Hello cupcake av mamma och pappa i julklapp, så nu har jag provat att baka hennes whoopies för första gången. Just de här heter Double chocolate whoopies. Goda!
Recept
Ca 20 st whoopies
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vit chokladfrosting
200 g vit kvalitetschoklad
200 g philadelphiaost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Blanda den i smeten.
- Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor).
- Grädda dem i omgångar i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna helt och gör under tiden vit chokladfrosting.
Frosting:
- Hacka chokladen och smält dem i vattenbad.
- Vispa ihop chokladen med philadelphiaosten. Fyll en spritspåse.
- Spritsa frosting på undersidan av en kaka. Lägg ihop den med en annan (utan frosting) som en macaron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar