lördag 31 mars 2012

Vaniljhjärtan

Igår fick jag hem hjärtformar och muffinsformar som jag hade beställt på kitchenstore.se. Efter städning av lägenheten så kände jag att jag ville testa att baka Vaniljhjärtan med mina nya hjärtformar. Jag hittade ett recept på recept.nu som verkade enkelt och bra. 

Recept:

  • 200 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 3 dl vaniljkräm
  • florsocker

Gör så här:

1. Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in ägget och lägg degen i kylen i plast 1 timme.
2. Värm ugnen till 200°. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä små hjärtformar. Spar deg till locken.
3. Lägg 1-2 tsk vaniljkräm i varje form. Täck med deglock och ställ formarna på plåt. Grädda 10-15 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna.


Så här ser det ut när degen ligger i hjärtformarna. 
Här lägger jag i vaniljkrämen i hjärtformen. Jag tog ca 3 tsk i varje hjärta. 
Här är deglocket på.
Efter gräddningen ser de ut så här. 
Färdiga och jättegoda!

2 kommentarer:

  1. Bra beskrivning med bilder! Gillas starkt av mig som e så sämst på att baka,och jag ser fram emot allt gott sen :)

    SvaraRadera
  2. De ser otroligt delikata ut! Älskar vaniljhjärtan

    SvaraRadera