onsdag 15 februari 2012

Efterrätten!



Såhär blev efterrätten som jag gjorde igår på Alla hjärtans dag. I chokladskålen (som jag gjorde med hjälp av ballonger, som ni kan se i inlägget nedan) är det hemmagjord hallonglass och ett hjärta av vit choklad. I skålen bredvid är det vaniljpannacotta med hallon som dekoration. 


Hallonglass på minuten:
250 g djupfrysta hallon
1 ägg
2-3 msk florsocker
1 dl vispgrädde


Gör så här:

  1. Lägg de djupfrysta hallonen i en mixer. Tillsätt florsockret och ägget. Sarta mixern och häll sedan i grädden. Låt mixern gå i ca 30 sekunder.
  2. Lägg upp glassen i portionsglas och servera genast. 
Vaniljpannacotta (receptet finns på baksidan av Gelésockerpaketet):
1dl gelésocker
4-5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
  1. Blanda samman gelésocker grädde och vaniljsocker i en kastrull och koka i ca 30 sekunder.
  2. Häll upp i portionsglas.
  3. Garnera gärna pannacottan med lite frukt, bär eller bärsås.
Jättegott och jättelätt! :)



1 kommentar:

  1. Wow! Det där ser väldigt gott ut! Helt klart värt lite chockladfräknar ; D

    SvaraRadera