Såhär blev efterrätten som jag gjorde igår på Alla hjärtans dag. I chokladskålen (som jag gjorde med hjälp av ballonger, som ni kan se i inlägget nedan) är det hemmagjord hallonglass och ett hjärta av vit choklad. I skålen bredvid är det vaniljpannacotta med hallon som dekoration.
Hallonglass på minuten:
250 g djupfrysta hallon
1 ägg
2-3 msk florsocker
1 dl vispgrädde
Gör så här:
- Lägg de djupfrysta hallonen i en mixer. Tillsätt florsockret och ägget. Sarta mixern och häll sedan i grädden. Låt mixern gå i ca 30 sekunder.
- Lägg upp glassen i portionsglas och servera genast.
1dl gelésocker
4-5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda samman gelésocker grädde och vaniljsocker i en kastrull och koka i ca 30 sekunder.
- Häll upp i portionsglas.
- Garnera gärna pannacottan med lite frukt, bär eller bärsås.
Jättegott och jättelätt! :)
Wow! Det där ser väldigt gott ut! Helt klart värt lite chockladfräknar ; D
SvaraRadera