Recept:
Bottnen
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
Smörkräm
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Botten
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
- Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
- Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
- Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
- Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
- Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
- Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
- Rör ner kallt espressokaffe.
- Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
- Låt stelna i kyl eller frys.
- Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
- Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar