måndag 13 februari 2012

Smarriga Chokladbiskvier

Hej på er! Hoppas er dag har varit bra. Jag tänkte tipsa er om ett recept på Leila Lindholms goda Chokladbiskvier som jag hittade på http://www.recept.nu/1.148097/leila_lindholm/kaka/agg_mejeri/chokladbiskvierDen pressade citronhalvan som ska va i smörkrämen gav en jättegod smak!




Recept: 
Bottnen
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor


Smörkräm
1 st ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Till doppning
150 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Botten

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
  • Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
Smörkräm och doppning
  • Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
  • Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
  • Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
  • Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
  • Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
  • Rör ner kallt espressokaffe.
  • Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.
  • Låt stelna i kyl eller frys.
  • Smält choklad till doppning i ett vattenbad.
  • Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar